Droomhuis
Door: Patrick
Blijf op de hoogte en volg Patrick & Katrijn
15 December 2007 | Australië, Melbourne
Katrijn is druk bezig geweest de afgelopen twee weken met het zoeken naar geschikte woonruimte.
En gisteren had ze 'het ideale huis' gevonden; helemaal verliefd was ze, dus zijn we vandaag gaan kijken.
We zien wel dat het verre van ideaal is, maar het is typisch zo'n geval van liefde op het eerste gezicht, dus vanmiddag maar de aanvraag verstuurd.
Spannend.....
Spannend.....
15 December 2007 - 03:55
Katrijn:
HuisJE is niet helemaal het goede woord, ons huis in Hilversum past hier 2 keer in.
Even de rest van het plaatje: dit grote, vrijstaande, oude pand ligt met zijn flinke tuin en twee garage's aan een prachtige, glooiende laan, beginnend om de hoek van Chapel Street (de plaatselijke PC Hooft) en doodlopend tegen de rivier de Yarra. Allemaal prachtige, oude villa's, miljoenenpanden, met daartussen 1 slecht onderhouden villa, met een beroerde badkamer en vrijwel afwezige keuken, maar mooi-mooi-mooi (zonder dat slechte onderhoud en de rest hadden wij dit natuurlijk nooit van ons leven kunnen betalen). Beneden een living van 5x6, eetkamer van 5x5, study van 2,5x3, grote, lege keuken, grote bijkeuken en toilet, alles min of meer open in elkaar doorlopend en uitkijken op de bosachtige tuin rondom. Boven badkamer met bad en douche in zeer matige staat, maar wel sfeervol, apart toilet en een aantal GROTE slaapkamers (weet niet eens meer hoeveel). We zouden hier ver boven onze stand wonen, maar daar zitten we niet mee. Nu alleen nog hopen dat we het inderdaad krijgen ... -
15 December 2007 - 10:44
Sandra:
Ziet er inderdaad erg mooi uit. Ik zal voor jullie duimen. Ruimte genoeg en je moet natuurlijk afwegen wat mogelijk is en zo'n prachtlokatie is natuurlijk super.
Wij kunnen niet wachten tot we in het lekkere warme Melbourne aankomen want het is hier koud! En een rommeltje in huis. Heb jij allemaal al doorstaan Katrijn.
Succes en tot over een paar weken.
San en Fem -
17 December 2007 - 20:19
Je Moeder:
tsjesus, durf je wel. Wij zouden, overigens en als de situatie zich voordoet, graag de linkervleugel van The White House willen reserveren. Mèt bad in matige staat want die matige staat kan ons niks schelen want al jaaaaaren aan gewend zonder bad.En wat moet je met TWEE garages als je niet EEN auto hebt?
Ik zou er bij het tekenen van het contract wel even rekening mee houden dat je in zo'n huis je gasten nooit meer kwijt raakt.
Zeer indrukwekkend dus. Ben benieuwd, zeer benieuwd. Je verhaal klinkt een beetje naar vergane-glorie-chique, èchte chique.
Overigens is jullie site voor Daan en mij een reuze verrassing: nooit gezien en niet mee bekend. Erg leuk. We weten alleen niet wat we nou moeten met het kopen van extra ruimte voor fotoos en/of video's. Voor 1 euro in de maand of zoiets. Moeten we dat doen en krijgen we dan ook 100 fotoos? Want ja, kijk, we willen natuurlijk wel waar voor ons geld, dat snap je.
Wachten met spanningen volgende berichten af, dag, lieverds.
20 December 2007 - 09:47
Abu Bakker:
Nog 1 keer zo foto en ik ga spontaan over mijn nek van jaloezie. Is de porsche al uit quarantaine ?
Gr Abu -
20 December 2007 - 21:10
Moeder:
Trouwens, vergeten te vragen : wie gaat dat vervallen pandje eigenlijk schoonhouden? Boenen, schrobben, dweilen, 76 ramen lappen? En dat bij 30 gr.
( Ik denk Patrick. Denk jij dat ook? ) En hoe kom je aan allemaal die kroonluchters die daar moeten hangen? Problemen , problemen, wat een getob daar in Melbourne. Blij dat ik hier in de ijzige vrieskou zit. -
21 December 2007 - 19:22
Carolien :
Hoi Patrich en Katrijn,
carolien (van 't Soete Huys)paste niet in het spaceje voor de naam,dus nu weten jullie wie ik ben.
Yvon heeft me vanmiddag de link naar jullie huisje gegeven en ik was toch wel een beetje nieuwsgierig:-)
Dus gelijk kijken natuurlijk,ik hoop dat het jullie lukt,het lijkt me heeeeeel mooi.
Enne laat je schoonmoeder iedere maand een keertje overvliegen Katrijn,dan kan zij boenen,schrobben en dweilen..
Groetjes en veel succes Carolien.
28 December 2007 - 20:01
Moeder En Daan:
Waar blijven die toegezegde fotoos van dat vervallen pandje The White House? -
30 December 2007 - 23:36
Patrick:
Duurde even, maar ze staan er nu op hoor, bij het onderwerp 'foto's van ons huisje'. Groetjes en een fijne jaarwisseling!
Patrick -
31 December 2007 - 08:34
Moeder En Daan:
fotoos gezien. We zijn niet teleurgesteld. Moooooooi, heel mooi, vingers jeuken om bemoeiziek links en rechts wat van jullie meubels te plaatsen, ben dus maar blij dat je ver weg zit.
En die blote benen van Katrijn op Kerstvakantie!! Om jaloers van te worden.
Over allemaal die mij niet bekende beesten wil ik nog wel wat horen.
Wij hebben er alle vertrouwen in dat 2008 voor jullie een prachtig jaar wordt.Het begin is in ieder geval goed. Geniet van alles en vooral van elkaar.
31 December 2007 - 16:07
Pap En Mam:
Leuke foto's ,wanneer moeten we de tuin komen doen? Andere klussen willen we ook wel aannemen. We hopen dat jullie een fijne jaarwisseling hebben gehad en wensen jullie verder alle goeds en een keitof 2008 in Melbourne.Groetjes Pap en Mam