Lang weekend Croajingolong Natural Park
Door: Patrick
Blijf op de hoogte en volg Patrick & Katrijn
28 Juni 2009 | Australië, Melbourne
Hoi allemaal,
Het weekend van 6, 7 en 8 juni was hier in Australie een lang weekend. De koningin (die van Engeland dus) was jarig en vandaar dat we de maandag vrij kregen. Vonden we erg aardig van d'r!
Katrijn zou een lang weekendje met de meiden op stap gaan (chocola, films, alcohol, praten over eten en zo) dus had ik met Robijn (mijn baas) afgesproken om naar Croajingolong park te gaan. Dat park ligt zo'n 600km ten oosten van Melbourne en 't bekijken doe je dus niet zomaar in een dag.
Vandaar dus dat we vrijdag na het werk vast aangereden zijn, en zaterdag dus het laatste stuk konden rijden om het maximale uit de dag te halen. We gingen dus niet met de 'Subaru Outback', wat gezien onze bestemming en z'n 4-wheel drive logisch zou zijn, maar met de Mazda omdat we lekker wilden scheuren. (Robijn heeft ooit een MX-5 gehad en miste 'm nogal).
Als eerste stond het duingebied in Craojingolong op 't programma. Dit is een strook die zo lang en breed is dat het wel lijkt op woestijn, inclusief de golven die door de wind gemaakt worden (zie foto's). Erg indrukwekkend. We wilden echter een andere weg terug naar de auto nemen vanaf de duinen, en dus kwam ik met 't briljante voorstel om de route af te snijden. Vanaf een van de foto's kan je zien dat je dan naast een rivier via grasland terug kan naar de brug waar de auto stond. Zo leek het althans, want eenmaal beneden (en we dus niet meer terug die duin op konden) bleek dat het gras/riet 2 meter hoog was en af en toe zo'n meter onder water stond. Nat en moe hebben we het gered, maar het was niet zonder risico; we kwamen onderweg namelijk een 'brown snake' tegen, en die slapen welliswaar deze tijd van het jaar, maar ze zijn op de 'Taipan' na het meest giftige exemplaar in Australie... Ze schrok, siste en maakte zich gelukkig uit de voeten. Helaas te snel om er een foto van te kunnen nemen ;-)
Verder zijn we die zaterdag bij Point Hicks geweest. De vuurtoren hier is gebouwd op de plek die door Captain Cook (of eigenlijk z'n stuurman Hicks) als eerste gezien is tijdens de tocht waarop ie Sydney zou stichten. De vuurtoren had een erg bijzondere stalen trap (zie foto) en tegenwoordig een op zonneenergie werkende spaarlamp...
Zondag zijn we eens stuk gaan scheuren met de Mazda (heerlijk driften op onverharde wegen met z'n achterwielaandrijver) alleen is de bodemspeling van zo'n MX-5 niet echt berekent op bosweggetjes; ik dacht af en toe dat de onderkant eronderuit zou komen! De stranden waar we bij uitkwamen zijn onvoorstelbaar zo mooi, en zo ongerept. Het ziet er nog precies zo uit als Hicks en Cook het gezien moeten hebben vanaf de 'Endeavour' zo'n 300 jaar geleden. "Pirates of de Caribbean" zou hier zo opgenoemen kunnen zijn. Ongelofelijk dat je nog geen 500km verderop een miljoenenstad hebt liggen en dat er hier gewoon niemand is.
Maandag s'ochtend nog wat gewandeld en op een van de hoogste puten geweest, vanwaar je zover als je kan zien alleen maar bos en zee ziet: FAN-TAS-TISCH!
Helaas op de terugweg nog aan de kant gezet door oom agent, met als gevolg dat ik nu nog maar 6 punten op m'n rijbewijs heb. Hij klokte me met 126 terwijl ik in aan het halen was en maar 100 mocht. Jammer, vooral dat het niet m'n baas was die achter het stuur zat.... ;-)
Ik zal volgende week gauw nog een update schrijven, want we hebben inmiddels ook een leuk schemer-kanotochtje met vogelbekdieren (echt waar!) achter de rug. Tot gauw!
Groetjes Patrick & Katrijn
Groetjes Patrick & Katrijn
29 Juni 2009 - 06:15
Gaia:
Mmmm, mooie verhalen weer en prachtige plaatjes, ik blijf jaloers! Met hoeveel punten begin je Patrick? Ik mail jullie snel.
Dikke kus Gaia