vervolg ... en andere enge beesten - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patrick & Katrijn Hamakers - WaarBenJij.nu vervolg ... en andere enge beesten - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patrick & Katrijn Hamakers - WaarBenJij.nu

vervolg ... en andere enge beesten

Door: Katrijn

Blijf op de hoogte en volg Patrick & Katrijn

25 Januari 2008 | Australië, Melbourne

Na enig onderzoek naar de huntsman spin is er goed en slecht nieuws.

Het slechte nieuws: ze komen altijd voor in setjes van 2, en wij hebben er maar 1 ons huis uitgezet (lees: Patrick). Waar is nummer 2?

Het goede nieuws: hij is waarschijnlijk binnengekomen door de luchtroosters die wij door het hele huis hebben. De gaten daarin zijn 2 bij 2 centimeter, en dat was net genoeg om het lijf van deze spin door te laten (hebben we het nog even niet over de dikke, harige poten van 5 centimeter die er achteraan kwamen). Maar dit was een mannetje, en de vrouwtjes zijn ongeveer anderhalf keer zo groot. Als we mazzel hebben past zij dus niet door dat rooster. Nu maar hopen dat het verhaal buiten begonnen is, en niet binnen, anders betekent het alleen dat ze er niet meer UIT kan ...

Maar goed, genoeg over spinnen. Gisteravond zijn we onze katjes weer op gaan zoeken in het nieuwe huis, wat we gewoonlijk bij daglicht doen, maar gisteren ging even niet anders. En we hebben nu pas gemerkt wat een spookhuis het eigenlijk is. De lichten flikkeren, en we hadden gisteren een bezoeker die veel groter was dan een spin.

We hoorden ineens een gigantisch lawaai van een beest (?) dat van voor naar achter en terug over de zolder (dachten wij) holde, daarbij van alles omgooiend. De katten allebei helemaal over de flos, bibberend in de kast, en ik dacht in eerste instantie dat we een volkomen bezopen inbreker hadden of zo. Het blijft natuurlijk Australie. Wij waren nog aan het overleggen wie er boven zou gaan kijken toen Juul besloot dat zij dan wel zou gaan, zij het met de oortjes plat achterover en zich verschuilend onder de traptreden. Dat konden we natuurlijk niet op ons laten zitten, ze is de kleinste van ons vieren en heeft maar 1 oogje, dus wij naar boven.

Niets te zien, maar met het licht van de plafonieres zie je pas hoe ongelijk de plafonds zijn, dus: zat er een beest op zolder dat over onze plafonds heen en weer holde? Even voor de duidelijkheid, ik weet dat een beest op je dak veel groter klinkt dan het is, de muizen achter de plafondplaten op mijn studentenkamer maakten ook altijd lawaai als olifanten, maar het beest wat wij hoorden moet zeker een kilo of 20 geweest zijn om zo'n herrie te kunnen maken. Maar goed: de zolder is volkomen afgesloten, dus daar kon niets zitten, en op het dak is openbaar terrein.

Net toen wij besloten hadden dat als het een inbreker was, hij zijn nek maar moest breken, en weer naar beneden waren gegaan, hoorden we hem opnieuw een stuk over het dak hollen (we hoorden de dakpannen rammelen waar hij liep), een dreun op het balkon, nog wat gerammel in de bomen die daar staan en toen niets meer.

Een half uur later zijn wij vertrokken, en buiten rondom het hele huis stonk het zwaar naar dierentuin (serieus!). Dat was dus niet zomaar even een kater die zijn terrein heeft afgebakend, maar iets met een stuk meer testosteron. We denken nog dat we hem hebben horen scharrelen in de struiken in de tuin van de buren, maar het is allemaal erg slecht verlicht achter, en Patrick mocht van mij niet in de struiken kruipen om te kijken. Wat we wel nog zagen is dat het beest tegen de schutting gesprongen was, die nu een halve meter opzij hangt. Nou ja, een halve meter tuin extra voor ons. Vandaag bij daglicht maar even kijken of er geen dakpannen afgevallen zijn.

Enneh, mam, we kunnen voor volgend jaar oktober een hotelkamer reserveren, hoor ;o)

• 25 Januari 2008 - 06:59

TT En OB:

Lieve Patrick en Katrijn,
    Jemich de pemich wat een verhalen. Daar zijn die paar muisjes die hier in de winter komen mee eten niks bij. Maar wat een heerlijke stoere verhalen toch. Ik ben er reuze trots op dat mijn nichtje met haar man naar Australie is verhuisd. Straalt toch ook een klein beetje op mij af. Jongens wat hebben jullie een prachtig huis. Ik zie de vervolgverhalen met spanning tegemoed, hou je taai en alle goeds.
    Liefs van Tielke en Bert (2 weken 60 vandaag)

• 25 Januari 2008 - 14:04

Eric En Marieke:

Als je deze verhalen blijft schrijven, dan denk ik niet dat er nog veel mensen op visite gaan komen. In ieder geval doe het rustig aan met jullie huisdiertjes.

• 25 Januari 2008 - 21:06

Moeder En Daan:

leuk geprobeerd maar : wij zijn heel niet bang voor spinnen want veel en vaak gewend, ook vieze , dikke. En dierenoppassers die 's avonds inbreken boeien ons ook niet: die laten we gewoon door Patrick wegjagen. Nee, zo gemakkelijk kom je niet van ons af.

• 29 Januari 2008 - 03:31

Katrijn:

De collega's van Patrick hebben besloten dat het hier ging om een Possum. Leven in bijna heel Australie in bomen en onder daken, zijn lastig omdat ze alles in de tuin eten of vernielen, en staan bekend om het maken van enorme herrie, vooral op het dak. Verder redelijk ongevaarlijk, hoewel ik liever niet heb dat de katten er een tegenkomen.

• 30 Januari 2008 - 10:35

Moeder En Daan:

zocht ze op: possums of possummen. Onvergroot vallen ze wel mee op de foto. 200 % hebben ze enge ogen. Hoe dan ook: zie ze toch liever op het dak dan in mijn bed.

• 02 Februari 2008 - 19:26

Bert:

1) In Lanuvio weer veel hondsbrutale roodborstjes vorige week. 2) Op ARTE eergisteren een documentaire over de Australische fauna en over hoe de inheemse dieren onder de uitheemse te lijden hebben gehad. Eerst werden tweeduizend konijnen geïmporteerd,"damit die Jäger was zum schiessen hatten." Vervolgens vossen tegen de knijnenplaag, maar die waren niet kieskeurig. Vrolijke verwilderde varkens vreten vreselijk veel vogeleieren. Europese honingbijen verdrijven de Australische, maar ze beheersen de voor sommige planten noodzakelijke wapperbestuiving niet. Enz. Enz. De possums heb ik over het hoofd gezien. In de botanische tuinen van Melbourne naar schatting 30.000 vliegende honden - wisten jullie dat? 3) Tijdens mijn wekelijkse rondje om Hilversum vanmiddag moest ik twee keer stevig in de remmen vanwege onoplettende honden, drie keer moeten bellen vanwege bemande paarden, en één keer bijna de hei ingedrukt doordat een links lopende grote grazer die ik rechts wilde passeren plotseling uitweek. Als ik wist hoe dat zou moeten, zou ik hier de kattenfoto van de week bijdoen. Als ik een alias zou moeten kiezen, zou dat "Beer ter Kuijle" zijn. Welke dieren heb je nog meer?

Hartelijke groeten en beste wensen, ook van Katrien.

• 11 Februari 2008 - 08:16

Patrick:

Hey Bert,

Ja, die vliegende honden (hier trouwens 'flying foxes' genaamd) zitten hier overal. Je ziet als het donker wordt overal wel van die beesten overvliegen. Goede zaak trouwens hoor, want als er een ding niet leuk is aan Australie, dan is het de grote hoeveelheid vliegen wel. Alleen maar goed dus dat er zo enorm veel flying foxes/vleermuizen zijn.

Possums zijn trouwens erg veel voorkomend hier. We zien ze iedere avond wel ergens. Ze zijn niet eens echt bang van ons, maar zijn op hun hoede en blijven je goed nakijken. Wij hebben er in ieder geval minstens 4 in (ja, echt waar en minder prettig) en om ons huis zitten.
    Er zat een kleintje in een boom in onze tuin waar Katrijn nog een mooie foto van heeft genomen (zal ik snel eens plaatsen). Verder heb ik nog wat foto's gemaakt van 'onze' possums op het dak.

Ben toch bang dat we 'Pete the Possum-man' eens moeten gaan bellen....

...die ze vangt en ze vervolgens ergens anders weer uitzet.

Patrick & Katrijn

PS> Bedankt nog voor de kaart. Was afgelopen week aangekomen! Erg leuk.

• 12 Februari 2008 - 02:39

Katrijn:

En het laatste beesten-nieuws:

Het maatje van de eerdere huntsman-spin heeft zich gisteravond ook laten vangen. Deze had maar 5 poten. Beetje weinig voor eens spin.