Vakantie in Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patrick & Katrijn Hamakers - WaarBenJij.nu Vakantie in Nieuw Zeeland - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patrick & Katrijn Hamakers - WaarBenJij.nu

Vakantie in Nieuw Zeeland

Door: Patrick

Blijf op de hoogte en volg Patrick & Katrijn

05 Februari 2009 | Australië, Melbourne

Hoi Allemaal!

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er even tijd om een selectie te maken uit de enorme hoeveelheid foto's (600+) en een stukje te schrijven over de fantastische vakantie die we recentelijk hebben gehad.

De zaterdag voor Kerstmis zijn we naar Wellington, NZ gevlogen. We hadden 3 weken en hadden besloten om alleen het noord eiland te gaan verkennen.
Het noord-eiland heeft welliswaar niet de gigantische bergen en de diepe fjorden, maar het is er groener, minder koud ook en heeft vulkanen. En da's cool!!

Komen we in Wellington aan, regent het... een welkome afwisseling van het kurkdroge Australie; dit land is dus echt duidelijk anders, dat viel meteen al op.

De eerste twee nachten hebben we in Wellington doorgebracht en daar hebben we ook een "Lord of the Rings" toer gedaan. We hadden 'n versie gekozen waarbij we het geluk hadden om rondgereden te worden door een van de acteurs (die ook in 'King Kong' zat). Deze wist een hoop feitjes en wetenswaardigheden over de film te vertellen en bracht ons naar een aantal plaatsen waar scenes waren opgenomen. Erg grappig (zie foto's); Het was vooral opmerkelijk om te zien dat er weing computer graphics nodig waren om het landschap in de trilogie zo sprookjesachtig weer te geven.

Daarna zijn we begonnen met rijden, anti-clockwise met onze stoere 4x4. We zijn via prachtige kustweggetjes en rustieke dorpjes via 'Napier' ('n dorp dat begin 1930 door een aardbeving compleet verwoest en in Art Deco-stijl herbouwd is) naar de zogenaamde 'bay of plenty' gereden. Allemaal even sprookjesachtig en fotogeniek! We hebben welliswaar 'n aantal regenachtige dagen gehad (wat het landschap alleen nog maar mooier maakte - en met een 4x4 maak je je niet druk om bemodderde onverharde wegen), maar in het algemeen was het erg aangenaam met zo'n 20 tot 25 graden.

In 'Whakatane' hebben we dus even gezeten (zoals Katrijn eerder al gepost had) om naar het vulkaaneiland 'White Island' te gaan. Blij dat we daar op gewacht hebben, want het was inderdaad echt de moeite waard! Wat een belevenis, om rond te lopen op een semi-actieve vulkaan, met gasmaskers op en rook overal. Ik hoop dat de foto's het een beetje goed weergeven.

Daarna zijn we naar Auckland gereden en in Hobbiton (Matamata is de plaats waar de hobbit-stad in 'Lord o/t Rings' is gefilmd) nieuwjaar gevierd. Deze omgeving is erg Engels, maar dan zoals het er jaren geleden toen er minder mensen woonden uitzag.

Auckland viel ons wat tegen; het is gewoon een stad, zoals er zoveel andere zijn. Vandaar dus dat we daar na 'n enkele overnachting weer vertrokken op weg naar ander moois. Uiteindelijk kwamen we via de druipsteengrotten en glimworm-grotten in New Plymouth uit, van waaruit je de gigantische (in-actieve, maar wel besneeuwde) vulkaan Taranaki (vroeger heette ie Mount Egmond) kan zien. Ook dit was 'n erg mooi landschap en ook hier hebben we weer wat mooie wandelingen gemaakt.

Van daaruit was er eigenlijk nog maar een gedeelte van het noord-eiland dat we perse moesten zien: 'Tongariro National Park'.

Tongariro NP is een park rondom drie vulkanen: Tongariro (de kleinste), Ngauruhoe (de zwarte perfect gevormde vulkaan - Mount Doom in LoR) en Mount Ruapehu. Deze omgeving was weer heel anders dan al het andere dat we totdantoe zagen. Sommige stukken waren kaal, rotsachtig en vulkaan-as zwart terwijl de bossen en watervallen in het park wel van een andere planeet leken.

Anyway, ik heb een aantal foto's toegevoegd en hoop dat die beter verwoorden dan ik hoe prachtig Nieuw Zeeland is.

Nu nog tijd vinden om het zuid eiland eens te gaan bezoeken ;-)

tot gauw,
Patrick & Katrijn

• 05 Februari 2009 - 14:54

Bert:

mooi mooi mooi en prachtig bovendien

• 05 Februari 2009 - 15:57

Jeanne En Daan:

Indrukwekkend. Prachtige fotoos, Patrick! Prachtig!

Kunnen jullie daar niet ook eens gaan werken ?

• 07 Februari 2009 - 08:28

Eva:

wat een prachtige foto's!! en dat moet dan het minder indrukwekkende maar meer bewoonde deel van NZ zijn? Ik zie er niks minder indrukwekkends aan.. En ik ben blij dat ik nu de goede site heb. Ik heb vanmorgen in een keer maar meteen alle berichten doorgelezen sinds de opening van de site...erg leuk. En ook even een update in sneltreinvaart over possums enzo.Jammer dat de oude foto's er niet meer op staan, maar van jullie nieuwe huis en omgeving komt er vast ook weer van alles op. Katrijn, leuk om jou weer even gehoord te hebben!

• 10 Februari 2009 - 07:27

Bert:

Vreselijk, die branden, waar jullie en je vrienden hopelijk op geen enkele manier door getroffen zijn, hoewel, de stemming in het land zal wel diep down en verslagen zijn. Om de zinnen althans eventjes iet of wat te verzetten hier het adres van een weblog waarop gisteren onverwacht een oud fotootje van Katrijn prijkte: www.frankslog.nl