Wilsons promontory (nu in de herfst) - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patrick & Katrijn Hamakers - WaarBenJij.nu Wilsons promontory (nu in de herfst) - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Patrick & Katrijn Hamakers - WaarBenJij.nu

Wilsons promontory (nu in de herfst)

Door: Patrick

Blijf op de hoogte en volg Patrick & Katrijn

09 April 2008 | Australië, Melbourne

Hoi allemaal,

We zijn afgelopen weekend nog eens in 'Wilson's promontory' geweest, het grote natuurgebied in het zuiden van de staat Victoria.
Deze keer omdat Rik, Sandra en Femke daar voor de paasvakantie een huisje hadden en het wel leuk vonden als we eens langskwamen.

Het was weer erg gezellig, en ondanks dat Kat en ik in een stapelbed moesten overnachten, hebben we zelfs goed geslapen.

Ik geloof dat ik het park in de herfst nog mooier vind dan in de zomer (zie foto's); het heeft recentelijk flink geregend, dus dat maakt alles ook weer wat groener. Het had alleen vorige week flink gestormd, dus ook in het park waren toch nogal wat bomen ontworteld, afgebroken of compleet omgewaaid.

Zaterdagavond hebben we op het strand ge-BBQ'd (lekkuhr!) en daarna nog een wombat en wat kangaroo's in het wild gezien. Zondag zijn katrijn en ik op ons gemak via de kust teruggereden terwijl Rik en familie direct naar melbourne vertrokken.

Op de weg terug kwamen we bij de 'gigantic worm' voorbij; een centrum (gebouwd in de vorm van een gigantische worm) waar je behalve Alpaca's, koala's en zo vooral de gigantisch worm in het echt kan aanschouwen.
Of 'kon' beter gezegd, want het centrum heeft tegenwoordig geen levend exemplaar meer. Ze zijn zo zeldzaam (!!) dat ze tegenwoordig een beschermde diersoort zijn.

Ik had in een boek gelezen dat er in Gippsland (dat is die regio ten noorden van Wilson's prom) een worm voorkomt die wel tot twee meter lang kan worden en zo dik als een flinke boerenduim, en die alleen daar ooit is aangetroffen. Ze graven (net als de wurmen die je voor 't vissen gebruikt) de grond tot pulp, alleen schijn je deze exemplaren zelfs te horen als ze bezig zijn... Cool!

Jammer alleen dat ze pas vertellen dat ze de wormen niet meer 'live' hebben als je de kaartjes al hebt gekocht.
Anyway, weer een leuk weekend gehad, en weer iets meer van dit prachtige land gezien.

groetjes vasn Patrick & Katrijn

• 09 April 2008 - 12:25

Eric & Marieke:

Je bent wel errug te spreken over de bijgoegde foto, staat er maar 6 keer op. In ieder geval tof dat jullie het nog steeds naar jullie zin hebben. Ben blij dat we hier binnenkort (hopelijk) ook kunnen gaan BBQen. Het weer moet alleen nog wat beter worden. In ieder geval veel plezier nog, PS. Hoe is het afgelopen met de sollicitatie van Katrijn?

• 09 April 2008 - 22:50

Patrick:

Katrijn heeft gisteren bericht gehad maar 'n vervolg-afspraak volgt nog.
    Spannend!

Er ging iets mis gisteren met het laden van de foto's, waarna ik (na zo'n 6 keer proberen inderdaad) de melding kreeg dat de site 'wegens onderhoud gesloten was'.

Anyway, die foto staat er nu nog maar 1 keer op en de andere zijn er bijgezet.
    groetjes uit een herfstig Australie (het is hier koud: 20 graden!!).

• 16 April 2008 - 06:03

Bert:

Alles goed en wel, Patrick, vooral die gigantische worm, en ga zo door, en have fun, maar hoe komt het toch dat, zoals wij net op de radio horen, in Melbourne 1 op de 73 daarop gecontroleerde automobilisten onder invloed van drugs blijkt te zijn - wat trouwens nog meevalt vergeleken bij de 1 op 17 in Perth. Verstaan ze misschien daar bij jullie onder drugs iets anders dan wij? Dat denk ik toch niet, want onze verkeersminister heeft aangekondigd dat hij jullie speekseltest gaat overnemen. Enfin, hartelijke groeten, ook van Katrien, en tot wie weet.